Soft ilegal descoperit şi la motoare Audi

 In Kruiser, Stiri

Autorităţile au găsit trei programe de soft ilegale la motoarele de trei litri produse de , divizia de lux a Volkswagen AG, a anunţat săptămânalul german Bild am Sonntag.

Softul permite motoarelor TDI (turbocharged direct injection) folosite la modelele Audi Q7, Porsche Cayenne şi VW Touareg să decupleze sistemele de control al emisiilor după aproximativ 22 de minute, în condiţiile în care metodele oficiale de măsură a emisiilor durează de obicei 20 de minute, susţine publicaţia germană, scrie Agerpres.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În iunie, Volkswagen a anunţat că va cheltui 15,3 miliarde de dolari în SUA pentru a răscumpăra vehiculele de la consumatori şi pentru a finanţa tehnologii ecologice.

Acordul nu include cele aproximativ 85.000 de vehicule Audi, Porsche şi VW echipate cu motoare de trei litri care sunt mai puţin poluante decât maşinile cu motoare de doi litri dar care au de asemenea echipamente ilegale de control al emisiilor.

Anul trecut, Audi şi Volkswagen au notificat autorităţile SUA în legătură cu aceste vehicule dar un acord privind vehiculele cu motoare de trei litri ar putea dura câteva luni.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

 

Articole recente

Lasa comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

Nu suntem disponibili pe moment. Puteti sa trimiteti un email si va vom contacta cat de repede posibil.

Nu poti citi? Schimba. captcha txt
Tarifele RCA