Românii cumpără tot mai multe maşini second hand

 In Kruiser, Stiri

Tranzacţiile cu pe plan intern (reînmatriculări) au crescut, în primul semestru din 2016, cu 5%, până la 114.040 de unităţi, numai la nivelul lunii iunie fiind consemnate 19.585 de exemplare, mai multe cu 21,5% faţă de prima lună a anului, relevă o analiză de specialitate, realizată şi publicată de cea mai importantă platformă profesională online dedicată vânzării maşinilor noi şi rulate.

Conform datelor centralizate, în intervalul ianuarie – iunie, toate cele trei categorii ale pieţei (maşini noi, SH din import, SH pe plan intern) au crescut, însă evoluţiile au fost diferite.

Astfel, atât ca volum, cât şi ca procentaje, cel mai mult a crescut piaţa maşinilor SH din import, în timp ce piaţa maşinilor noi a început bine, dar a fost ‘frânată’ de faptul că Programul ‘Rabla’ a început în luna iunie. În cazul reînmatriculărilor, creşterea a fost de 5%, iar variaţiile înregistrate în fiecare lună sunt destul de mici (între 16.121 unităţi, în ianuarie, şi 19.585 unităţi, în iunie).

‘Programul ‘Rabla’ care a ajutat constant piaţă maşinilor noi în ultimul deceniu a început foarte târziu, persoanele fizice putând să se înscrie abia de la jumătatea lui iunie. În piaţă sentimentul de aşteptare a fost puternic, mulţi amânându-şi achiziţiile în aşteptarea programului. Însă, va fi şi ediţia în care bugetul se va epuiza cel mai repede, fiindcă peste 13.000 de persoane şi-au făcut rezervări în primele zile şi pe 18 iulie a mai urmat o suplimentare cu 4.000 de tichete. Programul ‘Rabla’ a întârziat şi fiindcă a venit ‘la pachet’ cu măsuri pentru stimularea vânzărilor de maşini electrice. Se dau stimulente ce pornesc de la 4.500 euro pentru achiziţia de maşini 100% electrice şi a fost anunţat şi un set de măsuri care să încurajeze instalarea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice’, se arată în concluziile raportului Autovit.ro.

Pe de altă parte, la maşinile second-hand din import, anul 2016 se poate încheia fără probleme cu 250.000 de unităţi, în timp ce la reînmatriculări cifrele ar putea rămâne constante, cu un total de peste 220.000 de unităţi.

 

 

Postari Recomandate

Lasa comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

Nu suntem disponibili pe moment. Puteti sa trimiteti un email si va vom contacta cat de repede posibil.

Nu poti citi? Schimba. captcha txt
Citazione Benjamin Franklin