Destinaţii de vacanţă: Austria – un brand turistic de top

 In Kruiser, Stiri, Video

Oraşele, arta, muzica, lacurile, dulciurile şi bineînţeles Alpii, toate sunt inconfundabile şi fac parte, alături de un anume concept de a face turism, din brandul numit Austria. Austria este o ţara alpină şi oriunde te-ai afla nu eşti departe de munţi, de pajiştile verzi şi de pădurile răcoroase sau de vârfurile lor stâncoase pudrate de zăpadă chiar şi vara. Se spune că o parte din sufletul austriecilor trăieşte în munţi şi de aceea pe cărările alpine alături de turişti străini sunt şi locanici, tineri la orice vârstă, pentru care muntele înseamnă chiar viaţa.

Se fac drumeţii pe jos, cu bicicleta, motocicleta şi cu calul, sau se pluteşte deasupra văilor cu deltaplanul, cu planorul, cu balonul cu aer cald sau cu orice altceva ce te poate ţine în aer pentru a admira mareţia Alpilor. În zilele în care te simţi prea obosit pentru munte, poţi face o plimbare prin oraşele cu vechi centre fermecătoare, clădiri pictate în culori pastelate şi cascade de flori la ferestre.

Sezonul turistic durează practic tot anul, dar turismul de vară aduce profituri chiar mai mari decât cel de schi, iar cea mai aglomerată perioadă a verii este din iunie până în luna august, când sunt şi cele mai multe evenimente culturale, festivaluri şi târguri săteşti. În perioada aceasta hotelurile, pensiunile sau fermele rurale au oferte speciale pentru familiile cu copii, pentru tineri sau studenţi şi oferă facilităţi şi echipamente pentru practicarea sporturilor sau a activităţilor montane.

(w620) Austria, �

O vacanţă de vară în Austria e uşor de planificat pentru că toate informaţiile privind transportul, cazarea, traseele de drumeţie, închirierea de echipamente, accesul în punctele de interes sau calendarul evenimentelor la care se poate participa sunt la îndemână pe internet sau la nenumăratele puncte turistice locale, astfel încât alegerea unei destinaţii depinde doar de propriul buget.

O vacanţă în Alpi – o cură de sănătate

Iarna, Austria e albă şi toată lumea schiază, dar vara când totul e verde, cu mic, cu mare, cu bocanci în picioare, rucsacul în spate şi celebrul alpenstock în mână se porneşte la plimbare sau în drumeţie pentru a simţi mai intens natura. Se spune că de pe jos se vede cel mai bine, dar şi mirosul pajiştilor şi al pădurilor de brazi se simte cel mai bine, în plus ai cea mai bună şansă de a auzi cel mai bine păsările, vântul sau sunetul ascuţit al marotelor, care petrec şi ele vara mult timp la aer şi lumină, iar dacă strigi cât poţi de tare îţi poţi face prieteni pe crestele învecinate.

(w500) Drumuri ş

O vastă reţea de cărări prin munţi, aproape 40.000 de km, transport pe cablu şi sute de cabane montane sunt administrate de diverse asociaţii alpine, care pot oferi şi ghizi sau servicii de transport al bagajelor, pentru a face călătoria mai uşoară. În aerul proaspăt al munţilor niciun drum nu e prea greu, mai ales când ştii că din vârful muntelui vei vedea o panoramă senzaţională, iar o cabană veselă şi primitoare te aşteaptă cu cea mai gustoasă mâncare din lume, cu o halbă cu bere rece pe care trebuie să o ciocneşti spunând Grüss Gott şi cu un inegalabil ştrudel cu mere şi frişcă.

(w500) Cabane şi

O vacanţă la altitudini moderate, de la 1500 la 2500 m, şi plăcerea unei excursii pe munte aduc o stare sufletească de bine, iar austriecii au făcut din turismul montan mai mult decât o industrie profitabilă,  au creat un stil de viaţă în care plictiseala e interzisă, iar buna dispoziţie şi mişcarea în aer liber aduc mari beneficii pentru sănătate.

….

Sursa – Stiri TVR

Postari Recomandate
Comments
  • Stela Muraru
    Răspunde

    Am călătorit recent in Austria cu compania Kruiser. Am fost foarte mulțumiți de condițiile de transport, solicitudinea și amabilitatea d-lui Robert Casapu și a competentului nostru șofer, dl. Răzvan. Putem spune că atât drumul dus cât și cel de întors s-au desfășurat în cele mai bune condiții : aer condiționat, WI-FI gratuit în mașină, geamuri cu protecție solară, îmbarcare și debarcare la adresa cerută. A fost o reală plăcere să călătorim cu firma d-voastră, domnule Casapu și promitem să revenim.

    Fam. Muraru

Lasa comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact

Nu suntem disponibili pe moment. Puteti sa trimiteti un email si va vom contacta cat de repede posibil.

Nu poti citi? Schimba. captcha txt
Citate Kruiser - MachiavelliCitate Kruiser - Gandhi